VIDEO. Eroul din Wuhan care salvează animalele lăsate în voia sorții: Parcă sunt pe platoul de filmare al Apocalipsei

Data actualizării: Data publicării:
wuhan eroul care salveaza animale
Foto: Captura video/The guardian

Epidemia de coronavirus a transformat oraşul Wuhan într-un veritabil oraş fantomă. Mii de animale au fost lăsate în voia sorţii după ce oamenii au intrat în carantină. 

Ye Jialin este un tânăr voluntar care a decis să aibă grijă de câinii şi pisicile lăsate în urmă de stăpânii aflaţi în carantină. Jialin intră în casele oamenilor şi hrăneşte animalele, le dă apă şi face curat. Paznicii îl opresc la fiecare clădire pentru a-i lua temperatură, apoi îl lasă să îşi vadă de treabă.

„După ce Wuhan a intrat în carantină, am ieşit pe străzi şi le-am găsit părăsite. Nu se vedea niciun om sau maşină. Mă simţeam de parcă eram pe platoul de filmare al unui film despre apocalipsă”, a declarat Ye Jialin pentru The Guardian, citat de Mediafax.

Tânărul susţine că a salvat până acum 30 de animale care fără intervenţia ar fi murit. Potrivit unei asociaţii din Wuhan care se ocupă de salvarea pisicilor, există între 20.000 şi 30.000 de animale abandonate în case şi care au nevoie de îngrijire. Dintre acestea peste 2.500 au fost salvate de cei 100 de voluntari ai organizaţiei.

Cea mai mare provocare a celor care salvează animalele blocate în locuinţe este să pătrundă în casele oamenilor. Unii stăpâni de animale au oferit codul digital de la intrare, în timp ce alţii au indicat voluntarilor de la cine pot procura o copie a cheilor de la casă. În unele cazuri, proprietarii au permis char şi spargerea uşilor pentru ca animalul de companie să fie salvat.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri