VIDEO Fermierii protestatari au forţat intrarea la Salonul de Agricultură în timpul unei vizite a lui Macron

Data actualizării: Data publicării:
Fermierii protestatari au forţat intrarea la Salonul de Agricultură în timpul unei vizite a lui Macron
Fermierii protestatari au forţat intrarea la Salonul de Agricultură în timpul unei vizite a lui Macron. Foto: Profimedia

Preşedintele francez Emmanuel Macron a ajuns sâmbătă dimineaţă într-o atmosferă tensionată la Salonul de Agricultură de la Paris, unde zeci de protestatari au forţat intrarea printr-o poartă pentru a pătrunde mai devreme în spaţiu. A fost nevoie de intervenția scutierilor.

Şeful statului a sosit la târg în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT) pentru a se întâlni cu sindicatele. În acelaşi timp, demonstranţii, unii cu fluiere, s-au repezit la intrarea principală, unde au avut loc ciocniri cu forţele de ordine.

Activişti ai sindicatelor FNSEA, Tinerii Agriculturi şi Coordonarea Rurală au forţat intrarea pe o poartă şi au năvălit în incintă, au relatat jurnaliştii AFP.

Au izbucnit încăierări între forţele de ordine şi demonstranţi purtând semnele distinctive ale celor trei sindicate, chiar în momentul în care preşedintele a început să vorbească cu oficialii sindicali din apropiere. Membrii forţelor de securitate au fost desfăşuraţi pe culoarele salonului, relatează AFP, citată de Agerpres.

Vineri, Emmanuel Macron a anulat o dezbatere majoră pe care o plănuia  pentru sâmbătă la Salonul de Agricultură de la Paris, propunându-le în acelaşi timp sindicatelor agricole de a se întâlni înainte de deschiderea oficială.

Ideea unei dezbateri majore, marca lui Macron, s-a transformat într-un fiasco, deoarece menţionarea joi a unei invitaţii pentru colectivului ecologist Les Soulevements de la Terre, chiar dacă a fost anulată rapid, a stârnit nemulţumiri în rândul fermierilor.

Fermierii au protestat vineri în faţa Târgului de Agricultură, unii campând acolo peste noapte. Capitala a întâmpinat o altă defilare de tractoare în timpul zilei, care a staţionat timp de câteva ore în inima Parisului, în spatele monumentului Les Invalides.

În ultima lună, executivul a încercat să răspundă fermierilor care protestează pentru un venit mai bun şi mai puţine constrângeri administrative şi de mediu, cu preţul concesiilor privind pesticidele.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri