Sari la conținut

VIDEO. „Jucați fotbal cu pietre?”. Cele mai stupide întrebări despre Coreea de Nord

BBC Coreea a realizat un interviu cu trei nord-coreeni care au fugit din „Regatul Eremit” al dictaturii lui Kim Jong-un.

În scurtul videointerviu, cele trei persoane – doi bărbați și o femeie – sunt rugate să vorbească despre cele mai stupide întrebări privind Coreea de Nord cu care se întâlnesc în mod obișnuit.

„Mi se pun multe întrebări stupide, așa că pot răspunde cu destul de multă încredere”, spune unul dintre protagoniștii interviului, râzând.

Două exemple: „Nord-coreenii joacă fotbal cu pietre, fiindcă nu există mingi în Coreea de Nord?”; „Nord-coreenii realizează drame romantice?”.

Citiți și: Metodele prin care se poate evada din Coreea de Nord. Refugiații trebuie „să câștige în greutate ca să semene cu chinezii”

Potrivit Ministerului Unificării de la Seul, în acest an, până în prezent, au fost înregistrate 880 de cazuri de trecere ilegală a graniței intercoreene. Majoritatea dintre oamenii care au fugit din Coreea de Nord au vârsta curpinsă între 20 și 39 de ani, conform informațiilor oficiale. Cele mai multe persoane sunt femei.

Mai mult de 75% dintre refugiați provin din două provincii din apropiere de segmentul de frontieră cu China – Hamgyong și Ryanggang.

Începând din 1998 și până în prezent, au avut loc 31.000 de acte de evadare din Coreea de Nord. 

 

Pe aceeași temă