VIDEO. Minutele groazei în care teroriștii Hamas vânează tinerii la un festival de muzică. „Era ca într-un poligon de tragere”

Data actualizării: Data publicării:
israel momente terifiante
La festival participau în jur de 3.000 de persoane. Foto: Captură video.

Noi imagini cu un puternic impact emoțional au fost publicate pe rețelele sociale din momentul atacului Hamas în timpul unui festival de muzică organizat în apropierea graniței cu Fâșia Gaza. Cel puțin 260 de tineri au fost uciși, mulți fiind dați dispăruți. 

Festivalul Nova se desfășura în aer liber într-o zonă rurală din apropierea graniței Gaza-Israel și trebuia să fie o petrecere cu dans pe toată durata nopții, pentru a onora sărbătoarea Sukkot. Dar la răsărit zona a fost atacată de Hamas, iar participanții la festival au încercat să scape în pădure, în timp ce se trăgea asupra lor.

Imaginile filmate de o tânără arată cât de repede festivalul de muzică din Israel a trecut de la o petrecere bună la lupta pentru supraviețuire. După un timp, ofițeri de poliție israelieni și un tanc apar pentru a-i proteja pe tinerii participanți la festival, dar aceștia sunt atacați de Hamas

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

CNN, Reuters și BBC au vorbit cu câțiva participanți care au trăit clipe de groază și care au reușit să scape cu viață.

„Nici nu aveam unde să ne ascundem pentru că eram într-un spațiu deschis. Toată lumea a intrat în panică și a început să-și ia lucrurile”, a spus o tânără pentru CNN.

Oamenii s-au urcat în mașini și au vrut să plece, dar s-a creat aglomerație, iar drumul s-a blocat. Atunci au început împușcăturile, spune ea.

„A fost terifiant și nu știam unde să conducem pentru a nu ne întâlni cu acei oameni… răi. Am o mulțime de prieteni care s-au rătăcit în pădure și au fost împușcați. Era ca într-un poligon de tragere”, a mai spus tânăra.

Esther Borochov a povestit pentru Reuters că pleca cu maşina când mașina ei a fost lovită. A văzut un tânăr care conducea o altă maşină și care i-a spus să urce. A făcut-o, dar bărbatul a fost apoi împuşcat de aproape. Esther spune că s-a prefăcut că este moartă până când a fost salvată în cele din urmă de militarii israelieni.

„Nu-mi puteam mişca picioarele. Soldaţii au venit şi ne-au dus în tufişuri", a declarat pentru Reuters tânăra, care este spitalizată.

Potrivit presei israeliene, cel puțin 260 de cadavre au fost recuperate din zona unde a avut loc festivalul de muzică. La festival participau în jur de 3.000 de persoane.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri