VIDEO. Reacția iranienilor, în momentul în care un cleric radical anunță moartea generalului Soleimani și promite răzbunare

Data actualizării: Data publicării:
CLERIC

Asasinarea lui Qasem Soleimani, considerat al doilea cel mai puternic om la Teheran, a fost primită cu furie și lacrimi în Iran. Într-un dintre moscheile din țară, oamenii au izbucnit în plâns și au scandat sloganuri antiamericane în momentul în care clericul Ahmad Khatami, unul dintre exponenții curentului radical, a anunțat vestea morții generalului. Clericul a promis că iranienii vor răzbuna moartea lui Qasem Soleimani, în uralele asistenței.

„Tocmai am primit vestea uciderii generalului martir Qasem Soleimani. Acest om drag și măreț este un martir. Qasem Soleimani a realizat tot ce și-a pus în gând. Era un credincios și revoluționar mujahedin, cu un record de 40 de ani de jihad”, a declarat clericul, în timp ce oamenii care asistau la predica sa au primit vestea întâi parca nevenindu-le să creadă, pentru ca apoi mulți să izbucnească în lacrimi. 

„Vom semna cu sânge un pact: îi vom pedepsi pe americani și sioniști în același fel pentru moartea sa!” - a proclamat clericul. Iată cum a reacționat asistența:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Situația e explozivă în Orientul Mijlociu. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în Iran după ce Qasem Soleimani, cel mai important general din țară, a fost ucis la comanda lui Donald Trump, la Bagdad. Manifestanții au ars drapelul Statelor Unite și au strigat sloganuri antiamericane. Ei promit să răzbune în cel mai dur mod posibil asasinarea liderului militar.

Statele Unite le-au cerut cetățenilor americani să părăsească de urgență Irakul. Washingtonul se teme acum de atacuri asupra americaniilor după ce Iranul a anunțat că va răzbuna moartea generalului, considerat al doilea cel mai puternic lider din Iran, după ayatollahul Ali Khamenei.

Într-una din primele reacții după raid, Donald Trump a părut să abandoneze tonul războinic. El a postat pe Twitter un mesaj în care spune că Iranul nu a câștigat vreodată un război, dar nici nu a pierdut până acum vreo negociere, semn că ar fi dispus să înceapă un dialog cu Teheranul.

Citiți și:  VIDEO. Momentul în care drona americană îl ucide pe generalul iranian Qasem Soleimani la Bagdad

De ce au căutat oamenii pe internet „Al Treilea Război Mondial” și „Franz Ferdinand”, după uciderea generalului Soleimani de către SUA

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri