Viktor Orban promite mai mulți bani pentru familiile cu copii. Cei care nu au copii trebuie încurajați

Data publicării:
Viktor Orban
Foto: Viktor Orban la Summitul Demografic de la Budapesta / Sursa foto: Profimedia Images

Premierul ungar Viktor Orban a promis vineri că guvernul său va proteja familiile prin toate mijloacele posibile. Primul ministru a spus că va asigura o situație financiară mai bună familiilor cu copii, transmite MTI, preluat de Agerpres.

Liderul ungar şi-a asumat ca obiectiv personal asigurarea unei situaţii financiare mai bune pentru familiile cu copii decât pentru cele fără, astfel încât tinerii să nu fie descurajaţi să facă copii din cauza problemelor financiare.

El a observat că Europa nu are o politică demografică comună. "De aceea organizăm forumuri cum a fost cel de ieri şi de astăzi la Summitul Demografic de la Budapesta: pentru a-i convinge pe cei care iau decizii să includă şi această problemă pe agendă".

Orban a arătat că politica în domeniul familiei introdusă de guvernul ungar din 2010 a contribuit la creşterea numărului de naşteri cu 160.000.

Premierul a apreciat într-o declaraţie pentru postul public de radio de la Budapesta că măsurile luate până acum sunt suficiente pentru a reduce inflaţia la valori dintr-o singură cifră până la sfârşitul anului.

Orban a acuzat reţelele multinaţionale de vânzări cu amănuntul că profită de creşterile de preţuri provocate de războiul din Ucraina şi de sancţiunile aferente şi că încearcă să scumpească mărfurile, influenţând astfel inflaţia în mod semnificativ. De aceea, "trebuie luate măsuri împotriva multinaţionalelor care acţionează ca nişte speculanţi", iar cabinetul său, spune primul ministru, a întreprins deja acţiunile corespunzătoare.

Potrivit lui Orban, deşi Uniunea Europeană este în primul rând un "proiect de pace", în prezent tabăra "pro-război" dispune de majoritatea covârşitoare; situaţia economică tot mai proastă va constitui însă factorul decisiv care va obliga guvernele statelor membre ale UE "să se alăture taberei păcii" şi să aducă sfârşitul rapid al războiului din Ucraina.

La Summitul Demografic de la Budapesta participă, anul acesta, 60 de șefi de stat și de guvern, lideri de biserici, lideri de opinie, personalități din mass-media, lideri de ONG-uri de pe patru continente care discută despre cum să creeze un mediu sigur și un viitor previzibil pentru familii și generațiile viitoare.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri