Viktor Orban va merge în Argentina pentru învestirea lui Javier Milei

Data publicării:
Premierul ungar Viktor Orba
Premierul ungar Viktor Orban. Foto: Profimedia Images

Premierul ungar Viktor Orban va merge în Argentina, în decembrie, pentru a participa la ceremonia de învestire a noului președinte ales Javier Milei, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al lui Orban, Bertalan Havasi, potrivit agenţiei ungare de presă MTI, citate de Agerpres. 

Orban şi Milei au avut o convorbire telefonică, iar cu această ocazie premierul ungar l-a felicitat pe preşedintele ales al Argentinei. Acesta din urmă l-a invitat să participe la ceremonia sa de învestire din 10 decembrie, invitaţie acceptată de Orban, a spus purtătorul de cuvânt.

Viktor Orban a fost singurul lider al unei ţări membre a UE care, pe 1 ianuarie 2019, a participat la învestirea preşedintelui de extremă dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, care între timp şi-a încheiat mandatul şi a pierdut anul trecut alegerile prezidenţiale în faţa social-democratului Luiz Inácio Lula da Silva.

Javier Milei, politician de asemenea de extremă dreapta, l-a învins în turul doi al alegerilor prezidenţiale, cu 55,69% din voturi, pe candidatul peronist, actualul ministru al economiei, Sergio Massa, care a obţinut 44,3%.

El a promis că-şi va axa politica externă pe apropierea faţă de SUA şi Israel, în timp ce programul său de politică internă cuprinde măsuri de terapie de şoc, precum închiderea Băncii Centrale, dolarizarea economiei şi reducerea drastică a cheltuielilor publice, în campania electorală purtând cu el o drujbă ca simbol al tăierii cheltuielilor.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri