Video VIRAL. Polițiști cu căști pe care sunt montate camere video vor lua temperatura din mers. Fiecare siluetă va avea afișat un număr

Data actualizării: Data publicării:
politie casca
FOTO: Captura Youtube

Un videoclip care prezintă mai mulţi poliţişti ce poartă căşti supradimensionate, pe care sunt montate camere video a devenit viral. Pe ecranul camerei pot fi observate imagini cu oamenii ce se plimbă prin jur.

Fiecare siluetă are afişat deasupra un număr – e vorba de temperatura corpului, aşa cum a fost aceasta captată de camera cu raze infraroşii, scrie businessinsider.com.

Este vorba de KC N901, o cască smart dotată cu un procesor ARM, o cameră cu raze infraroşii şi un ecran. Potrivit specificaţiilor produsului, acesta poate detecta temperatura celor care se află în zonă pe o rază de doi metri cu o precizie de 0,3 grade Celsius.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit oficialilor companiei chineze, 1.000 de astfel de căşti sunt deja utilizate în China. De asemenea, acestea sunt folosite de poliţiştii din Dubai. Compania chineză a trimis astfel de căşti şi în Italia, pentru a fi testate de carabinieri, dar şi guvernului olandez, scrie Mediafax.

Căştile permit măsurarea temperaturii indivizilor, a persoanelor ce se află în mulţime, idenficarea persoanelor prin recunoaştere facială, scanarea codului pentru date personale.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri