Vladimir Putin, despre riscul unui război nuclear: „Rusia nu a luat-o razna. Avem cele mai avansate arme, dar nu ne dăm mari cu ele”

Data publicării:
Vladimir Putin
Liderul rus, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a declarat că „Rusia nu a luat-o razna” și a recunoscut, în același timp, că amenințarea unui război nuclear „a crescut”. Concomitent, Putin a recunoscut în premieră că războiul din Ucraina, declanșat de invazia Rusiei, va fi unul de „lungă durată” și a insistat, în același timp, că Rusia își va apăra interesele cu „toate mijloacele necesare”, informează Sky News.

„Rusia nu a luat-o razna”, a spus Putin, în cadrul unei intervenții televizate.

În același timp, Vladimir Putin a spus că „Rusia ia în considerare folosirea armelor nucleare ca răspuns la un atac”.

Liderul de la Kremlin a mai susținut că Rusia „nu are arme nucleare tactice dispuse în alte țări, precum Statele Unite” și a adăugat că „noi (rușii) avem cele mai avansate arme, dar nu intenționăm să ne dăm mari cu ele”.

„Înainte de toate, ne vom concentra, evident, asupra mijloacelor pașnice (de soluționare a conflictului), dar, dacă rămânem fără opțiuni, ne vom apăra cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, a spus Putin.

Liderul rus s-a plâns în același timp de faptul că Occidentul tratează Rusia ca pe „un cetățean de mâna a doua care nu are dreptul să existe”.

Într-unul din rarele comentarii referitoare la războiul din Ucraina, Putin a recunoscut că este vorba despre un „proces de lungă durată”, ceea ce sugerează că Rusia nu are niciun plan de a renunța la acest război curând, conform Sky News.

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a zecea lună de confruntări, prelungindu-se astfel cu mult față de preconizata victorie-fulger pe care Moscova intenționa să o obțină în doar câteva zile, după declanșarea invaziei pe date de 24 februarie.

În același timp, Putin a încercat să pună capăt zvonurilor referitoare la decretarea unei a doua mobilizări, anul viitor și a spus că nu e necesară o suplimentare a trupelor armatei ruse.

Din cei 300.000 de rezerviști ruși mobilizați, jumătate au fost trimiși în zona frontului. Dintre aceștia, 77.000 se află deja în unități combatante, iar restul sunt angajați în operațiuni defensive, a mai spus Vladimir Putin.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri