Volodimir Zelenski: Liderii ruşi au uitat toate lecţiile celui de-Al Doilea Război Mondial. Sau poate nu le-au învățat niciodată

Data actualizării: Data publicării:
volodimir zelenski acorda un interviu
Președintele ucrainean Volodimir Zelenki. Foto: Profimedia Images

Liderii ruşi au uitat toate lecţiile celui de-Al Doilea Război Mondial sau poate că nu le-au învățat niciodată, a fost reacția președintelui Volodimir Zelenski la declarațiile controversate făcute de ministrul de Externe de la Moscova. 

"Cum a putut să spună acest lucru în ajunul aniversării victoriei asupra nazismului? Aceste cuvinte înseamnă că principalul diplomat al Rusiei dă vina pe poporul evreu pentru crimele naziste. Fără cuvinte.

Un astfel de impuls antisemit al ministrului lor înseamnă că Rusia a uitat toate lecțiile din cel de-al Doilea Război Mondial sau poate că nu a învățat niciodată aceste lecții
", a declarat preşedintele Ucrainei. 

Într-un interviu pentru un post de televiziune italian, Serghei Lavrov a spus că Hitler avea origini evreiești și că cei mai mari antisemiți sunt chiar evreii. 

Ministrul israelian de Externe a declarat că remarcile oficialului de la Moscova sunt de neiertat și l-a convocat pe ambasadorul rus la Tel Aviv pentru a clarifica situația. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri