Volodimir Zelenski, mesaj în limba română. Ce a transmis președintele Ucrainei din R. Moldova

Data publicării:
Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski susține un discurs la Haga pe 4 mai 2023.
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei. Foto: Profimedia Images

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se află în Republica Moldova, unde participă, alături de alți lideri europeni, la summit-ul Comunității Politice Europene. El a transmis pe canalul său de Telegram un mesaj în limba română.

Președintele Ucrainei a transmis, cu ocazia participării la summit-ul CPE, din R. Moldova, un mesaj pe Telegram în trei limbi: ucraineană, română și engleză.

„Moldova și Ucraina sunt nu doar state vecine, dar și partenere de încredere. Vom continua să consolidăm cooperarea dintre țările noastre și împreună să contracarăm provocările Rusiei”, a mai scris Zelenski.

Volodimir Zelenski a fost primul lider care a sosit la summit, fiind primit de Maia Sandu. Cei doi au dat mâna și a salutat mulțimea.

Volodimir Zelenski a ținut un discurs și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor. El a spus că nu a fost ușor să vină în Republica Moldova, însă a vrut să transmită mesajul că ucrainenii sunt alături de poporul moldovean. Zelenski spune că viitorul celor două țări este în Uniunea Europeană și atrage atenția că garanțiile de securitate sunt importante atât pentru Ucraina, cât și pentru Republica Moldova, pentru că Rusia ar putea ataca și alte zone din Europa.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri