Volodimir Zelenski va face o vizită în Bulgaria în această săptămână

Data publicării:
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei. Foto: Profimedia Images

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va vizita Bulgaria la invitația Guvernului, au declarat surse diplomatice de la Sofia pentru publicația 24chasa.bg.

Potrivit sursei citate, detaliile vizitei președintelui Ucrainei nu au fost încă precizate, dar cel mai probabil vizita va avea loc joi. Din motive de securitate, ora vizitei lui Zelenski este ținută secretă.

Deși nu au confirmat nimic, oficialii bulgari nu au dezmințit informația: ”Consiliul de Miniștri nu poate confirma informațiile difuzate de mass-media despre vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în țara noastră”, se arată în comunicatul de presă al guvernului bulgar.

Jurnaliștii bulgari amintesc că deputații din fosta legislatură de la Sofia au refuzat să-l asculte pe șeful statului ucrainean, dar și pe ministrul de externe. Dmitro Kuleba a petrecut câteva zile la Sofia în încercarea de a negocia un ajutor militar, dar din cauza participării la guvernare a Partidului Socialist (BSP), ale cărui simpatii pro-ruse sunt de notorietate, asistența a fost respinsă.

Noul guvern pro-european al Bulgariei a confirmat anterior că sprijină ajutorul militar pentru Ucraina.

Săptămâna trecută, Bulgaria a aprobat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, ale cărui detalii nu au fost dezvăluite.

Noul ministru al apărării bulgar, Todor Tagarev, a declarat că Bulgaria a început deja să pregătească următorul pachet de ajutor militar.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri