Wuhan pune în carantină un milion de oameni, după ce a găsit patru bolnavi de Covid-19

Data publicării:
orasul wuhan, china
Wuhan a anunțat că testează toată populația de 11 milioane de oameni FOTO: Profimedia Images

Autoritățile din Wuhan pun în carantină aproape un milion de oameni după ce au fost descoperite patru persoane infectate cu Covid-19, scrie CNN.

Autoritățile din districtul Jiangxia din Wuhan, unde locuiesc peste 970.000 de oameni, au anunțat miercuri că principalele sale zone urbane vor aplica „măsuri temporare de control” timp de trei zile.

Locurile de divertisment - inclusiv baruri, cinematografe și internet cafe - clinicile mici și piețele de produse agricole au fost închise. Petrecerile la restaurant, spectacolele și conferințele au fost suspendate.

Toate lăcașurile de cult au fost închise, iar adunările religioase au fost interzise. Totodată, au fost închise instituțiile care oferă servicii turistice. Toate mijloacele de transport în comun au fost suspendate, iar locuitorii au fost îndemnați să nu părăsească cartierul decât dacă este absolut necesar.

Autoritățile au identificat, de asemenea, patru cartiere cu risc ridicat în care locuitorilor le este interzis să-și părăsească casele. Alte patru cartiere au fost desemnate ca fiind cu risc mediu, ceea ce înseamnă că locuitorii nu pot pleca de acolo.

Autoritățile au justificat măsurile prin faptul că vor să reducă aglomerațiile care favorizează răspândirea infectărilor.

Restricțiile de amploare vin la scurt timp după ce autoritățile districtului Jiangxia au anunțat că au descoperit patru cazuri de infecții asimptomatice. Doi bolnavi au fost depistați la testele care se fac în mod regulat, iar ceilalți doi sunt contacți ai acestora.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri