Zece deținuți, executați în public, în fața a mii de oameni

Data publicării:
executie

Zece deținuți din China au fost executați în fața unei mulțimi de mii de oameni. Aceștia fuseseră condamnați la moarte pentru trafic de droguri, crime sau tâhării, scrie BBC News.

Execuția a avut loc în provincia Lufeng, din sudul Chinei, pe un teren de sport. Este a treia execuție publică în masă care are loc din luna iunie și până acum, iar practica a deschis o dezbatere privind modul barbar și inuman în care sunt tratați deținuții.

Autoritățile locale susțin însă că execuțiile publice au rolul de a educa oamenii pentru a nu comite infracțiuni. Printre participanții din mulțime se numărau și mai mulți copii. Înainte de a fi uciși, deținuții au fost plimbați prin fața mulțimii și le-au fost citite sentințele.

În luna noiembrie, trei traficanți de droguri au fost uciși în fața a 1.000 de oamnei, iar în iunie, 10.000 de oameni au participat la execuția publică a altor 13 traficanți.

William Nee, un reprezentant al organizației Amnesty International, a condamnat pe Twitter gestul autorităților chineze: „Autoritățile au arătat încă o dată o lipsă de respect față de viață și de demnitatea umană”.

Pe de altă parte, mai mulți internauți și-au exprimat indignarea pe rețeaua de socializare Weibo, mai ale sîn condițiile în care au existat cazuri în care poliția a obținut prin violență confesiuni de la oameni nevinovați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri