Video Zelenski, nervos față-n față cu jurnaliștii din Africa: „Putin face la fel ca Hitler”

Data publicării:
zelenski africa
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dat asigurări, joi, că Ucraina nu are nimic de-a face cu prăbuşirea avionului lui Prigojin. Foto: Captură video

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acordat marți un interviu mai multor jurnaliști din Africa, cu care a discutat despre război, dar și despre ieșirea Rusiei din acordul privind cerealele din Marea Neagră.

În timpul interviului, președintele ucrainean le-a spus acestora că „Putin face la fel ca Hitler”, referindu-se la distrugerea infrastructurii energetice a Ucrainei și a spus că ieșirea Rusiei din acordul privind transportul cerealelor va afecta țările africane.

„Am fost tăiați de la curent iarna. Nu a existat nicio întrerupere pe acest continent de 100 de ani. Ultima întrerupere a fost sub Hitler. El (Putin) face la fel ca Hitler. Modalitățile de capturare a Ucrainei au fost la fel ca cele folosite de Germania fascistă. A făcut tot la fel, doar că nu a cucerit Kievul”, a declarat Zelenski.

„Tot mai mulți oameni și-au dat seama că este doar un sadic. Acum există o inițiativă privind cereale. Unde este armata în acest coridor? Sunt cereale, nu arme. Se duc către Ucraina? Nu. Depinde de acest coridor dacă va fi foamete în țările dumneavoastră? Da. De ce le blochează? Pentru că este un fascist”, a mai spus președintele Ucrainei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În același interviu, Zelenski a mai spus că Ucraina vrea să continue să transporte cerealele prin Marea Neagră chiar și fără acordul Rusiei.

„Chiar și fără Federația Rusă, trebuie să facem tot ce putem pentru a face posibilă utilizarea acestui coridor al Mării Negre. Nu ne este frică. Companiile care dețin nave ne-au contactat și ne-au spus că sunt pregătite să continue să furnizeze cereale dacă Ucraina este dispusă să le elibereze și Turcia le va lăsa să treacă”, a spus președintele ucrainean.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri