Zelenski: Soldații ucraineni își dau viața pentru a opri agresiunea rusă. Lumea are o obligație morală față de ei

Data publicării:
Zelensky Wants Xi Jinping Meeting - Kyiv
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

„În fiecare zi, eroii ucraineni își dau viața pentru a opri agresiunea rusă. Și de aceea lumea are o obligație morală clară față de soldații noștri”, a spus președintele Volodimir Zelenski, în mesajul transmis vineri seară. El afirmă că în cadrul întâlnirilor de la Liov au loc discuții pentru tragerea la răspundere a Rusiei pentru invadarea Ucrainei. 

„În fiecare zi, eroii ucraineni își dau viața pentru a opri agresiunea rusă. Și de aceea lumea are o obligație morală clară față de soldații noștri, față de toți cei care se află în prezent în luptă și care apără libertatea. Această datorie este de a restabili justiția și de a aduce statul terorist și conducerea sa în fața justiției. Și va fi. Le mulțumesc tuturor partenerilor Ucrainei – fiecărui lider, fiecărui politician, fiecărei persoane publice a statelor care ajută – pentru că au înțeles prețul pe care poporul ucrainean îl plătește pentru libertatea lor și a tuturor europenilor”, a transmis Zelenski vineri seară.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Zelenski a afirmat că la Liov a avut loc Conferinţa Uniţi pentru Justiţie, la care au participat reprezentanţi ai ţărilor din Uniunea Europeană, ai instituţiilor europene, între care comisarul european pentru Justiţie, dar şi din Marea Britanie şi Statele Unite, în cadrul căreia au fost purtate discuții privind tragerea la răspundere a Rusiei pentru agresiunea împotriva Ucrainei.

„Principala temă la toate aceste întâlniri şi la conferinţa de la Liov este tragerea la răspundere. Tragerea la răspundere a Rusiei şi a conducerii sale este personală! Pentru agresiune şi teroare împotriva statului şi poporului nostru. Şi când va exista tragerea lor la răspundere justiţia va fi restabilită. Strângem cât de mult sprijin pentru tribunalul pentru agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Pentru draftul rezoluţiei noastre privind protecţia dreptului internaţional, care va fi supus la vot în Adunaerea Generală a ONU. Facem totul pentru a ne asigura că Curtea Penală Internaţională reuşeşte să îi pedepsească pe criminalii de război ruşi. Şi că instituţiile noastre naţionale de impunere a legii şi judiciare asigură sentinţe corecte pentru toţi criminalii şi călăii ruşi”, a spus Zelenski.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri