Zelenski spune că Ucraina nu se va mulțumi cu un conflict „înghețat” cu Rusia: „Ne recuperăm teritoriul și pedepsim crimele rusești”

Data publicării:
Volodimir Zelenski
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dat asigurări, joi, că Ucraina nu are nimic de-a face cu prăbuşirea avionului lui Prigojin. Foto: Profimedia Images

Volodimir Zelenski spune că Ucraina intenționează să recupereze toate teritoriile care-i aparțin și care au fost ocupate de invadatorii ruși și că nu se va mulțumi cu „înghețarea” frontului. Președintele ucrainean a mai precizat că Ucraina vrea să „pedepsească toate crimele” pe care Armata Rusă le-a comis de la începutul războiului.

„Vrem să ne recuperăm teritoriul, să restabilim securitatea pe teritoriul nostru, să obţinem întoarcerea celor care au fost forţaţi să părăsească ţara și să pedepsim toate crimele ruseşti”, a spus președintele Ucrainei. „Aceasta este o victorie, iar un conflict îngheţat nu este o victorie”, a adăugat el.

Pe tot parcursul zilei, Volodimir Zelenski a repetat mesaje de mulţumire pentru „ajutorul enorm” primit de Ucraina din partea liderilor occidentali ai NATO.

După ce marţi i-a criticat dur pe liderii Alianţei pentru că nu au stabilit un calendar pentru integrarea ţării sale în organizaţie, liderul ucrainean a avut grijă să aplaneze lucrurile în ultima zi a summitului.

„Vă mulţumesc foarte mult. Dumneavoastră, toţi americanii, Congresul (...) aţi fost alături de noi încă din primele zile ale acestui război. Apreciem foarte mult acest lucru”, a declarat el în timpul unei întâlniri cu Joe Biden.

„Nu ne vom clătina”, a avertizat Joe Biden într-un discurs la Universitatea din Vilnius, subliniind că dictatorul rus, Vladimir Putin, a eşuat în tentativa sa de a „rupe” Alianţa Atlantică.

„Viitorul Ucrainei se află în NATO”, declarase el, anterior. „Dar, între timp, îi vom ajuta pe ucraineni să îşi construiască capacităţi defensive puternice pe uscat, pe mare şi în aer”, a spus el, înainte de a lăuda curajul acestei ţări, „un exemplu pentru întreaga lume”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri