Zelenski: Toate țările lumii ar trebui să fie pregătite pentru posibilitatea ca Putin să folosească arme nucleare

Data publicării:
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

„Toate țările lumii” ar trebui să se pregătească pentru posibilitatea ca preşedintele rus Vladimir Putin să utilizeze arme nucleare tactice în războiul dus împotriva Ucrainei, a avertizat vineri președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un interviu pentru CNN.

Putin ar putea apela fie la arme nucleare, fie la arme chimice, deoarece nu prețuiește viețile poporului ucrainean, a afirmat Zelenski, din biroul său de la Kiev.

„Nu numai eu – ci lumea întreagă, toată ţările lumii ar trebui să fie îngrijorate, pentru că, chiar dacă poate nu este o informaţie reală, ea poate fi adevărată. Arme chimice, ar putea s-o facă, pentru că viața oamenilor nu înseamnă nimic pentru ei”, a spus Zelenski.

„Nu trebuie să ne speriem, ci trebuie să ne pregătim. Iar asta nu este o problemă doar a Ucrainei, nu este doar pentru Ucraina, ci este pentru lumea întreagă”, a declarat Volodimir Zelenski.

Oficialii americani au avertizat deja cu privire la posibilitatea ca Putin să recurgă la armele nucleare, ţinând cont de eşecurile pe care le-au suferit forțele ruse până în prezent în Ucraina.

Pottrivit șefului CIA, William Burn, disperarea după victorie” și eşecurile militare din Ucraina l-ar putea determina pe preşedintele rus Vladimir Putin să folosească acolo o armă nucleară tactică sau de mică putere.

„Având în vedere potenţiala disperare a preşedintelui Putin şi a conducerii ruse, având în vedere piedicile cu care s-au confruntat până acum din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate aborda cu lejeritate ideea unei poteţiale ameninţări pe care o reprezintă posibila apelare la armele nucleare tactice sau la armele nucleare cu încărcătură mică”, a spus William Burns, joi.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri