Zelenski: Toți oficialii și negociatorii ruși sunt niște nimeni. Putin ia toate deciziile

Data publicării:
Volodimir Zelenski
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că nicio declarație din partea vreunui oficial rus nu contează și că „toți acești oameni sunt niște nimeni” pentru că singurul care ia decizii este dictatorul rus, Vladimir Putin, scrie Reuters.

Volodimir Zelenski spune că singura persoană cu care are sens să se discute în cadrul negocierilor este Vladimir Putin, pentru că acesta ia toate deciziile.

„Nu contează ce spune ministrul lor de externe. Nu contează ce ne spune nouă vreun grup de negociatori. Toți acești oameni sunt niște nimeni, din păcate”, a spus președintele ucrainean într-un interviu dat unei televiziuni olandeze, vineri.

De asemenea, consilierul principal al președintelui ucrainean și șeful delegației ucrainene în negocierile cu rușii, Mihailo Podoliak, a declarat, sâmbătă, că nu există nicio garanție că vreun acord cu Rusia va fi respectat, adăugând că singura modalitate de a opri invazia rușilor este prin forță.

„Orice acord cu Rusia nu valorează nici măcar un cent rupt. E posibil să negociezi cu o țară care minte cu cinism și propagandistic?”, a spus oficialul ucrainean.

Rusia și Ucraina se acuză reciproc de blocarea negocierilor de pace, ultima rundă având loc în 29 martie.

„Rusia a dovedit că este o țară barbară care amenință securitatea lumii. Un barbar nu poate fi oprit decât folosind forța”, a mai spus Podoliak.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri