Funcţionarilor publici şi personalului din aparatul primarilor din comune li se va putea deconta transportul

Data publicării:
Ședință în plen a Camerei Deputaților.
Camera Deputaților. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede posibilitatea decontării de la 1 ianuarie 2024, prin decizie a Consiliului local, a cheltuielilor de transport funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul de specialitate al primarilor şi din instituţiile şi serviciile publice de interes local din comune. 

S-au înregistrat 185 de voturi "pentru" şi 89 "împotrivă", notează Agerpres.

Proiectul modifică şi completează Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în sensul acordării posibilităţii autorităţilor administraţiei publice locale din mediul rural de a cuprinde în bugetul local sume destinate decontării cheltuielilor cu efectuarea navetei funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului. 

"Pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale 'Administraţie' din aparatul de specialitate al primarilor comunelor şi al instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, înfiinţate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea consiliilor locale din comune, posibilitatea decontării contravalorii cheltuielilor de transport între localitatea de domiciliu/reşedinţă şi localitatea unde se află locul de muncă al acestora se stabileşte prin hotărâre a consiliului local", prevede proiectul. 

Stabilirea contravalorii cheltuielilor de transport se va realiza de către ordonatorul de credite, cu încadrarea în cheltuielile de personal prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat. Modalitatea de decontare a cheltuielilor de transport se va stabili prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. 

Legea urmează să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2024. Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest act normativ.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri