În plin scandal al „azilelor groazei”, Pandele vrea să construiască un nou azil la Voluntari. Proiectul este dezbătut cu ușile încuiate

Data actualizării: Data publicării:
florentin pandele
Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele. Foto: captură video Digi24

În plin scandal al „azilelor groazei”, primarul Florentin Pandele a decis să facă un centru pentru bătrâni, iar ședința publică a Consiliul Local Voluntari se desfășoară cu ușa primăriei încuiată. Consilierii s-au baricadat în primărie ca să discute despre realizarea unui centru de zi de asistența și recuperare pentru persoanele vârstnice. Totul se întâmplă în absența edilului care ar fi în concediu.

Ședința în care consilierii locali Voluntari discută despre proiectul propus de primarul Florentin Pandele de a construi un nou cămin de bătrâni a început la ora 14.00. Este vorba de un centru de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice, proiect pentru care a fost alocată suma de aproximativ 23 de milioane de lei. 

Opoziția a criticat acest demers, iar reprezentanți USR s-au adunat în semn de protest în fața primăriei.

Primarul Florentin Pandele a declarat în nenumărate rânduri că nu știa despre „azilele groazei” din Voluntari care fac obiectul unei anchete a DIICOT. După izbucnirea acestui scandal, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a demisionat din Guvern. Aceasta și-a anunțat și suspendarea din funcțiile deținute în PSD. Firea susține, într-un mesaj publicat pe Facebook, că plătește „pentru vina de a fi avut încredere în oameni” și explică cum a ajuns să lucreze pentru ea, „ca șofer, ca om bun la toate”, Ștefan Godei, patronul azilelor. Gabriela Firea acuză că s-a încercat scoaterea ei din cursa electorală pentru Primăria Capitalei.

Digi24 a publicat un document care arată că Ștefan Godei, patronul azilului din Ilfov, este omul de casă al familiei Firea -Pandele încă din 2014 și a fost angajat în toate instituțiile la care Firea a lucrat până a ajuns ministru. Ultimul loc de muncă al lui Godei a fost la Senat, unde a lucrat ca șofer până în februarie anul acesta, când au apărut public anchetele jurnalistice din azilele ororilor.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri