Video&Foto Încălțăminte fake, de aproape 7 milioane de lei, descoperită în Portul Constanța, într-un container venit din China

Data publicării:
incaltaminte fake
Cele aproape 14.000 de perechi de pantofi sport purtau însemnele unei firme cunoscute în domeniu. Sursa foto: Poliția de Frontieră

Captură impresionantă de încălțăminte contrafăcută, descoperită marți în Portul Constanța. Într-un container sosit din China, polițiștii de frontieră au găsit aproape 14.000 de perechi de pantofi sport, care purtau inscripția unei mărci cunoscute în domeniu. Dacă ar fi ajuns pe piață, încălțămintea ar fi fost vândută cu aproximativ 500 de euro perechea.

Descoperirea a fost făcută marți, într-un container plecat din China cu destinația Portul Constanța, România.

"În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 13.680 perechi de încălțăminte sport, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 6.840.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor", au transmis polițiștii de frontieră.

Tot miercuri, dar în Vama Isaccea, oamenii legii au descoperit un microbuz plin cu articole vestimentare fake, în valoare de peste 800 de mii de lei.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, judeţul Tulcea, polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui microbuz. Astfel, au descoperit în interiorul acestuia, 3.519 articole vestimentare (încălțăminte, îmbrăcăminte, curele de ceas și huse de telefon), care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute", se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Produsele, în valoare de aproximativ 830.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost confiscate.

Sursa foto: Poliția de Frontieră
Sursa foto: Poliția de Frontieră

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri