La un pas de tragedie. O fetiță de 4 ani din Botoșani a înghițit o monedă de 10 bani, în timp ce se juca lângă tatăl ei

Data publicării:
pacient copil spital
Credit foto: Guliver/Getty Images

O fetiță de 4 ani din Botoșani a ajuns la spital, după ce a înghițit o monedă de 10 bani. Micuța se juca în cameră lângă tatăl ei când, într-o fracțiune de secundă, a înghițit bănuțul. Pentru că moneda i-a rămas blocată în gât, medicii de la Urgențe au luat decizia să o transfere pe copilă la Iași, scrie Monitorul de Botoșani.

Fetița de 4 ani se juca pe pat cu mai multe jucării când, la un moment dat, a dat peste moneda de 10 bani. Micuța a băgat bănuțul în gură și l-a înghițit. Ulterior, i-a spus tatălui ei că moneda nu mai e și a arătat spre gât.

Speriat, bărbatul s-a uitat repede în gura fetiței. Când a văzut moneda de 10 ani blocată în gât, a dus-o pe copilă de urgență la spital.

Acolo, fetiței de 4 ani i s-a făcut o radiografie, care a indicat faptul că bucata de metal rămăsese blocată în partea superioară a esofagului. Cadrele medicale au luat decizia să o transfere pe copilă cu ambulanța la Spitalul Sf. Maria din Iași.

"A fost vorba despre o monedă de 10 bani, blocată la nivelul căilor aeriene superioare. Copilul era stabil din punct de vedere hermodinamic, fiind transferat la Spitalul Sfânta Maria din Iași", a declarat, pentru sursa citată, Daniela Amarande, medic în cadrul SAJ Botoșani.

Salvatorii trag un semnal de alarmă. Jumătate dintre copiii care au ajuns, anul trecut, la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani, ca urmare a unor accidente casnice, au înghițit diferite obiecte. Fie că vorbim de baterii, nasturi, monede, zaruri, margele sau magneți, acestea pot fi extrem de periculoase pentru cei mici, atrag atenția medicii. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri