Metrorex organizează Ziua Porţilor Deschise. Oamenii vor avea acces în Dispeceratul Central

Data publicării:
Metrou Bucuresti
Călătorii vor avea acces în Dispeceratul Central Metrorex de Ziua Porţilor Deschise. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Metrorex organizează astăzi Ziua Porţilor Deschise, călătorii având posibilitatea să intre şi în Dispeceratul Central, locul de unde se coordonează circulaţia trenurilor, informează Agerpres. Evenimentul marchează 43 de ani de la înfiinţarea metroului Bucureştean.

Vizitele se pot face în intervalul 10:00 - 14:00. Călătorii sunt aşteptaţi în staţia de metrou Piaţa Unirii 1. Dispeceratul Central se află la vestibul, lângă Casieria Specială Elevi-Studenţi.

Persoanele cu vârsta de peste 14 ani vor putea intra în Dispecerat în baza cărţii de identitate. Din motive de securitate, accesul în dispecerat se va face în grupuri de 10-15 de persoane, fără a fi permisă intrarea cu bagaje voluminoase şi obiecte interzise. Copiii vor veni însoţiţi de adulţi.

În luna noiembrie 1979, din Depoul Ciurel, primul tren de metrou intra în circulaţie pe cei 8,1 kilometri ai primului tronson al Magistralei I. Tronsonul avea 6 staţii (Semănătoarea, Grozăveşti, Eroilor, Izvor, Piaţa Unirii, Timpuri Noi) şi un depou.

În prezent, lungimea reţelei de metrou se întinde pe 78 de kilometri. Există 63 de staţii cu 190 de căi de acces şi 6 depouri.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri