Ministrul Mediului: 5.000 de euro nu sunt bani puţini pentru o maşină electrică care astăzi costă şi 25.000 de euro

Data publicării:
Electric car with a charging station.
Foto: Profimedia Images

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat miercuri, la Eforie, să se bazează în continuare pe interesul românilor în achiziţionarea de maşini electrice, chiar dacă subvenţia acordată este mai mică.

Potrivit lui Fechet, cu acelaşi buget, dar cu o subvenţie mai mică, vor putea fi finanţate mai multe autovehicule electrice, în opinia sa, 5.000 de euro alocaţi pentru o maşină care ajunge să coste 25.000 de euro nefiind bani puţini.

"Cred că va trebui să vedem câte maşini vom finanţa. Pentru că o subvenţie mai mică înseamnă că vom putea, cu acelaşi buget, să finanţăm mai multe maşini. Ori interesul românilor va fi determinat de execuţia bugetară. La sfârşitul anului putem să tragem şi această concluzie. Eu sunt foarte optimist. Eu cred că 5.000 de euro nu sunt bani puţini pentru o maşină electrică care astăzi costă şi 25.000 de euro, poate şi chiar mai jos (...). Eu cred că 5.000 de euro pe care statul român ţi-i pune la dispoziţie sunt bineveniţi. Şi mă bazez în continuare pe interesul românilor pentru maşini prietenoase cu mediul", a afirmat ministrul Mediului, întrebat fiind dacă nu a scăzut interesul românilor în a-şi cumpăra maşini electrice în urma scăderii subvenţiei, potrivit Agerpres.

Ministrul Mircea Fechet efectuează o vizită de lucru pe litoral, participând la recepţionarea lucrărilor pentru Lotul 4 - Agigea şi Lotul 5 - Eforie, din cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere şi extinderea plajelor din sudul litoralului românesc.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri