Muzeu de istorie vizitat, în miez de noapte, de un hoț. Bărbatul cunoștea clădirea și a spart un perete de rigips ca să ajungă în birou

Data publicării:
mana ochi barbat perete spart
Hoțul cunoștea clădirea și a spart un perete de rigips ca să ajungă într-un birou. Fotografie cu caracter ilustrativ. Credit foto: Guliver/Getty Images

Muzeul de Istorie din Piatra-Neamț a fost vizitat, în noaptea de marți spre miercuri, de un... hoț. Ca să pătrundă în clădire, acesta a spart un perete de rigips, după care a furat în voie bunuri de 8.000 de lei. Câteva ore mai târziu, hoțul, care s-a dovedit a fi un fost angajat al firmei care face lucrări de reabilitare la muzeu, a fost prins, scrie stiri-neamt.ro.

Spargerea a avut loc în noaptea de 12 spre 13 septembrie 2023. Dimineața, când și-au dat seama ce s-a întâmplat, angajații au sunat la 112.

"Persoane necunoscute ar fi pătruns prin escaladarea gardului, în incinta sediului societății comerciale, din Piatra-Neamț, iar ulterior ar fi spart un perete din rigips și ar fi sustras din interiorul unui birou un laptop, o tabletă și un telefon mobil", au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

În urma cercetărilor, polițiștii au dat repede de urma hoțului: un fost angajat al firmei de reabilitare, în vârstă de 45 de ani, din Piatra-Neamț.

"Prejudiciul cauzat a fost recuperat de polițiști în totalitate. În cauză se continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii acestei infracțiuni", au transmis polițiștii pentru sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri