Nicolae Ciucă şi mai mulți miniştri vor participa la slujba de Sf. Parascheva de la Iași, dar nu se va închina la moaște

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca
Nicolae Ciucă, președintele Senatului: Avem aproximativ 116 kg de ambalaje, de deşeuri, pe cap de locuitor. Foto: Inquam Photos/ George Călin

ACTUALIZARE 16:40 Liderul PNL Nicolae Ciucă, preşedinte al Senatului, se va afla vineri seară la Catedrala Mitropolitană Iaşi, unde se desfăşoară pelerinajul religios de Sfânta Parascheva, şi va fi primit de ÎPS Teofan, dar potrivit unor surse liberale, nu se va închina la sfintele moaşte, pentru „a nu sări peste rând”.

Surse din cadrul PNL Iaşi au precizat că Nicolae Ciucă va avea mai întâi o întâlnire cu primarii din judeţ, dar şi cu conducerea filialei ieşene a PNL, după care se va deplasa către Catedrala Mitropolitană. Liderul liberal va fi însoţit la Iaşi de mai mulţi miniştri liberali, între care Marcel Boloş (ministrul Finanţelor), Adrian Veştea (ministrul Dezvoltării) şi Mircea Fechet (ministrul Mediului).

Nicolae Ciucă va fi primit în cursul serii de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Surse liberale au precizat pentru News.ro  că Nicolae Ciucă nu se va închina la sfintele moaşte depuse în curtea catedralei, pentru „a nu sări peste rând” şi nici nu va participa la Sfânta Liturghie de sâmbătă dimineaţă.

---știre inițială---

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi mai mulţi miniştri de la Bucureşti şi Chişinău sunt aşteptaţi să participe, sâmbătă seara, la o nouă ediţie a "Serii Valorilor", moment tradiţional al "Sărbătorilor Iaşului". De asemenea, sunt aşteptaţi să participe şi la Slujba Liturgică oficiată sâmbătă dimineaţa cu prilejul prăznuirii Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

"Domnul ministru Veştea este deja la Iaşi. În cursul zilei de astăzi va ajunge şi domnul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă. Aşteptăm şi vizita ministrului Mediului, Mircea Fechet, parlamentari, invitaţi din Republica Moldova. "Seara Valorilor" va atrage atenţia publicului, pentru că o voi coborî în comunitate mult mai mult decât până acum", a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit sursei citate de Agerpres, oficialii de la Bucureşti sunt aşteptaţi să participe şi la Slujba Liturgică oficiată sâmbătă dimineaţa la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei cu prilejul prăznuirii Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Primarul Mihai Chirica a declarat că în cadrul "Serii Valorilor" va înmâna zece categorii de premii.

Conform sursei citate, se va acorda Premiul pentru excelenţă în educaţie, Premiul pentru excelenţă în sănătate, Premiul pentru excelenţă artistică, Premiul pentru excelenţă în afaceri, Premiul pentru excelenţă în sport, Premiul pentru curaj şi implicare civică, Premiul Pogor (acordat de Academia Română - Filiala Iaşi), Premiul "Vanda Condurache" pentru jurnalism (acordat de prof. univ. dr. Daniel Condurache), Premiul pentru excelenţă în jurnalism, Cetăţeni de Onoare.

"În cadrul celei de-a XXXII-a ediţii a Sărbătorilor Iaşului şi sub semnul împlinirii a 615 de la prima atestare documentară a oraşului nostru, Primăria are onoarea de a organiza din nou evenimentul de gală intitulat "Seara Valorilor". Menită a recompensa ieşenii, dar şi prietenii Iaşului care s-au remarcat prin gesturi şi fapte deosebite de-a lungul ultimilor ani, manifestarea ne demonstrează încă o dată că oamenii buni sunt mereu alături de noi. O ştim cu toţii: cetatea fără înţelepţi este sortită pieirii, dar faptul că Iaşul nu doar că a rezistat vremurilor grele, dar s-a şi ridicat deasupra lor de fiecare dată, ne arată că oraşul nostru, o veritabilă capitală a Spiritualităţii, nu a dus niciodată lipsă de valori. De fapt, de aici, din Iaşi, au plecat să cucerească lumea şi să o schimbe în bine mii şi mii de oameni mari. Pentru noi, "Seara Valorilor" este atât omagiu cât şi memorie", a declarat primarul Mihai Chirica.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri