Video Omar Hayssam, cel mai cunoscut terorist al României, cere să fie eliberat condiționat, după 10 ani de închisoare

Data publicării:
omar hayssam 5917119-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei
Omar Hayssam a fost condamnat pentru răpirea unor jurnaliști în Irak.

Cel mai cunoscut terorist al României cere să fie eliberat condiționat. Solicitarea sirianului Omar Hayssam vine la un deceniu de la momentul în care a fost repatriat pentru a-și ispăși pedeapsa și va fi analizată, miercuri,  de Judecătoria Moreni. El este condamnat în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak. 

Delia Olaru, jurnalistul Digi24: „Judecătoria Moreni va analiza astăzi solicitarea formulată de sirianul Omar Hayssam de eliberare condiționată. El a cerut să fie lăsat în stare de libertate, însă la termenul de astăzi nu va participa fizic în sala de judecată. Potrivit avocatului său, Omar Hayssam este bolnav, nu se poate deplasa și va fi audiat prin videoconferință direct din spatele gratiilor.

A executat până acum doar zece ani din pedeapsa pe care a primit-o. Este condamnat în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak, dar și în alte patru dosare. A primit în total 65 de ani de închisoare, însă după contopirea pedepselor s-au redus acești ani la 24 de ani, dar nici această pedeapsă nu-i convine, iar acum cere să fie eliberat. Invocă și faptul că are o vârstă înaintată, a depășit deja 60 de ani, prin urmare, spune că merită o pedeapsă mai blândă.

Dacă va fi lăsat liber, ne putem aștepta ca Omar Hayssam să părăsească țara, mai ales că avem și modelul lui Mohammed, cealaltă persoană vizată în dosarul în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak, care după ce a ispășit șapte ani în penitenciarele din România a fost lăsat să plece în țara lui”. 

Omar Hayssam a fost condamnat la ani grei de închisoare în dosarul „Manhattan“, dosarul pentru răpirea jurnaliștilor în Irak, dosarul „Volvo Truck“ și în dosarul „Foresta Nehoiu“.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri