Video Scandal la spitalul în care o femeie a murit în lift. Prefectul acuză că s-a încercat mușamalizarea. Conducerea îl dă afară

Data actualizării: Data publicării:
Mario De Mezzo
Mario De Mezzo, prefect de Olt. Foto: Facebook/Mario De Mezzo

Prefectul de Olt, Mario De Mezzo, acuză conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina că a încercat să mușamalizeze moartea unei femei de 81 de ani, rămasă blocată în lift când era transportată la Terapie Intensivă. Mario De Mezzi le cere explicații directorului Florin Popa și managerului Angela Nicolae privind timpul în care aceștia au anunțat autoritățile. Întreg scandalul a fost filmat și postat de prefect pe pagina sa de Facebook. 

În clip se observă când Mario De Mezzo întreabă conducerea spitalului din Slatina „de ce a informat autoritățile despre decesul femeii după două zile, când legea spune că este obligatoriu să fie anunțate în cel mult 48 de ore”. După momente de tăcere, managerul unității Angela Nicolae îi cere prefectului să plece din instituție. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În postarea de pe Facebook, Mario De Mezzo susține că nimeni nu ar fi aflat despre tragedie, dacă nu ar fi făcute el publice aceste informații. 

„Dacă eu nu anunțam public această tragedie, probabil că: 1) nimeni nu ar fi știut 2) poliția nu ar fi fost notificată 3) ministrul nu ar fi aflat 4) totul ar fi fost mușamalizat prin teroare și amenințări. Mulțumesc personalului medical care a avut curaj să îmi spună în ciuda presiunilor imense, înțelegând că gunoiul ascuns sub preș naște alt gunoi mai mare”, a scris acesta pe Facebook. 

„La data de 18 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin adresă, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la faptul că, la data de 16 decembrie, în jurul orei 08:05, o femeie de 81 de ani, din judeţul Olt, care se afla internată la unitatea spitalicească, ar fi decedat într-unul din lifturile spitalului, care s-ar fi blocat”, au anunţat reprezentanţii IPJ Olt.

Poliţiştii din Olt au deschis o anchetă și fac cercetări pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

Nu e prima dată când prefectul de Olt este interzis în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. În luna octombrie, Mario De Mezzo a vrut să facă un control neanunțat după ce a primit sesizări că există gândaci în secţia de cardiologie a unităţii sanitare. Atunci i-a fost refuzat accesul în clădire. 

Citește mai mult AICI

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri