O pacientă care intrase în stop cardiorespirator a murit după ce liftul Spitalului Județean din Slatina s-a blocat

Data actualizării: Data publicării:
barbat mort pe un pat in holul spitalului
Credit foto: Guliver/Getty Images

Este anchetă la Spitalul Județean din Slatina dupa ce o pacientă care intrase în stop cardiorespirator a murit chiar în timp ce era transferată la terapie intensivă, după ce liftul în care se afla s-a blocat.

ACTUALIZARE: Poliţiştii din Olt au deschis o anchetă după ce o femeie de 81 de ani, internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, a murit într-unul dintre lifturile spitalului, care s-ar fi blocat.

„La data de 18 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin adresă, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la faptul că, la data de 16 decembrie, în jurul orei 08:05, o femeie de 81 de ani, din judeţul Olt, care se afla internată la unitatea spitalicească, ar fi decedat într-unul din lifturile spitalului, care s-ar fi blocat”, au anunţat reprezentanţii IPJ Olt.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

Ei fac investigaţii pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Reacția prefectului de Olt, după moartea unei paciente în liftul blocat

Conform prefectului judeţului Olt, Mario De Mezzi, femeia era mama unei asistente şi era transferată de la etajul 5, la etajul 2, unde este Secîia ATI, pentur a fi intubată.

„Sâmbătă dimineaţă, o femeie a murit în liftul blocat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Femeia era mama unei asistente şi trebuia dusă de la etajul 5 (neuro) la etajul 2 (terapie intensivă) pentru a fi intubată. Liftul s-a blocat între etajele 4 şi 5 şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, pacienta a decedat. Lifturile sunt un risc permanent pentru pacienţi şi cadre medicale. Câţi oameni e nevoie să mai moara până când cineva sa o demita pe aceasta vătafă care-şi spune manager de spital? Ruşine, vătafilor!”, a scris pe Facebook prefectul Mario De Mezzo, potrivit News.ro.

--- ȘTIREA INIȚIALĂ --- 

Carla Tănasie, jurnalist Digi24: Este vorba despre o pacientă internată pe o secție aflată la etajul 5 al spitalului. Pentru că a intrat în stop cardiorespirator, trebuia să fie transferată la terapie intensivă, la etajul 2.

În momentul în care personalul medical a intrat în lift, ascensorul s-a blocat și a rămas așa timp de 20 de minute. În cele din urmă, femeia a murit.

Evenimentul a avut loc sâmbătă. Deocamdată nu știm dacă poliția s-a autosesizat și ce anchetă internă a fost făcută.

Directorul medical al Spitalalului Județean din Slatina a confirmat toate aceste informații pentru Digi24, însă a spus că va reveni cu mai multe detalii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri