BMW i8 va fi prezentat la Frankfurt. Hibridul coupe se trage dintr-un concept realizat în urmă cu doi ani

Data publicării:
bmw-1

După ce pe 29 iulie au lansat primul model în întregime electric din istoria companiei, BMW i3, bavarezii au hotărât să prezinte în septembrie, la Frankfurt, și coupe-ul i8, care se trage dintr-un concept realizat în urmă cu doi ani.

Interesant este că aspectul este unul specific unui supercar, ceea ce înseamnă că șefii de la Munchen ar putea recurge pe viitor la producerea unui model cu adevărat de performanță. Până atunci, însă, vom avea de-a face cu un hibrid în toată regula.

Sub capotă vor exista un motor electric și unul convențional pe benzină, de trei cilindri și cu turbină. Teoretic, acestea ar trebui să fie suficiente pentru ca BMW i8 să atingă viteza de 100 de kilometri pe oră în mai puțin de cinci secunde.

În ceea ce priveşte consumul, acesta se va opri în jurul valorii de trei litri la o sută de kilometri parcurși. În același timp, pachetul de baterii litiu-ion va garanta o autonomie exclusiv electrică de 35 de kilometri, valoare bună pentru momentul în care ești prins în hățișul circulației dintr-o zonă urbană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri