Decontarea directă RCA se extinde. Mai scump, dar mai rapid

Data publicării:
Masini noi_GettyImages-461479642

Şoferii pot să îşi repare maşina cu propria asigurare RCA. Doar dacă la reînnoirea poliţei aceştia au optat pentru clauza de decontare directă. Este drept, au de plătit ceva mai mult, dar astfel, în cazul unui accident şoferii îşi pot repara maşina mult mai rapid.

Numărul celor care au cumpărat clauza de decontare directă s-a dublat în martie anul acesta. În primul trimestru, erau în vigoare peste 130 .000 de clauze, de două ori mai multe faţă de sfârşitul anului 2017.

Într-adevăr căştigi timp, dar timpul costă. Pentru o poliţă RCA anuală, se plăteşte în plus în funcţie de perioada de valabilitate a poliţei, în medie cu 90 de lei mai mult.

Sergiu Berceanu, broker de asigurări: „Este o sumă în plus pentru că e un avantaj în plus, un cost şi pentru asigurătorul pe care îl alegi că el va fi cel care va despăgubi”.

Clauza de decontare este necesară pentru că nu toţi asiguratorii sunt de încredere, spun specialiştii. În acest fel, clientul va avea asigurarea că dauna va fi despăgubită.

Cristian Preoteasa - director de vânzări: „Clientul are posibilitatea de a nu fi la mâna asiguratorului pe care l-a avut cel care a provocat dauna, e un avantaj major pentru că îşi poate alege el singur serviciile pe care le doreşte”.

Peste 250 de şoferi şi-au reparat maşina prin clauza de decontare directă în primele 3 luni ale acestui an.

Valoarea totală plătită de asiguratorii RCA este de peste 1 milion de lei. Asta înseamnă că au plătit în medie pentru o daună aproximativ 4.500 de lei.

FOTO: Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri