Fără succes în România. Dintr-o sută de maşini noi vândute, doar două sunt autoturisme britanice

Data publicării:
land rover

Land Rover este cel mai bine vândut brand auto britanic în România, cu 670 de maşini noi comercializate anul trecut în ţara noastră.

Locul al doilea este ocupat de MINI cu 137 de autoturisme noi, în timp ce maşinile Jaguar s-au vândut de două ori mai slab.

Anul trecut au fost înmatriculate în România 8 limuzine Bentley nou-nouţe şi două maşini Aston Martin. Nicio limuzină Rolls-Royce nouă şi nicio maşină Lotus nu au fost înscrise în circulaţie anul trecut.

Datele oficiale arată că românii au cumpărat anul trecut în total 876 de maşini britanice noi, ceea ce înseamnă mai puţin de 2% din totalul vânzărilor de autoturisme.

Britanicii mai au însă o contraperformanţă: şi-au vândut toate brandurile auto importante către companii străine. Astfel, indienii de la Tata Motors deţin acum controlul asupra Land Rover şI Jaguar.

Nemţii de la BMW au cumpărat brandul MINI şI perla coroanei britanice, Rolls-Royce. Grupul Volkswagen a cumpărat Bentley, cel mai important rival pentru Rolls-Royce, dar care se bucură de un succes mai mare în vânzări.

Producătorul de maşini sport Aston Martin a fost vândut unui fond de investiţii italian, iar brandul Lotus a intrat în posesia celor de la Proton, un producător de maşini din Malaiezia. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri