GALERIE FOTO | Audi a prezentat noul A6

Data actualizării: Data publicării:
audi icon

Audi a prezentat noua generație A6. Modelul contructorului german oferă o mulțime de noutăți, atât în zona estetică, cât și pe partea de tehnologii, scrie Automarket.

a01
a01

Noul sedan de clasă mare urmează o nouă linie de design, preia interiorul vârfului de gamă A8 și promite motorizări cu sisteme micro-hibride. În același timp, constructorul din Ingolstadt a pregătit pentru noua generație A6 și tehnologii semi-autonome dezvoltate pentru a ușura și mai mult munca celor aflați la volan.

Oficialii germani și-au dorit ca noul A6 să poată fi recunoscut în trafic, dar în același timp să-l poți diferenția de celelalte modele ale mărcii. Așa s-a născut o grilă față extrem de lată, blocuri optice generos dimensionate și prize de aer masive.

Stopurile cu LED au primit o grafică specială, iar montantul C a fost arcuit pentru a inspira și mai multă sportivitate. Și toate aceste artificii de design pentru ca noul A6 să aibă un coeficient aerodinamic de 0.24.

Noua generație Audi A6 va putea fi comandată în 5 linii de echipare: Basic, Sport, Design, Design selection și S Line. Fiecare dintre aceste linii vin cu elemente speciale de caroserie, dar și de interior.

Noua generație Audi A6 măsoară 4.939 de mm, cu 6 mm mai mult comparativ cu modelul pe care îl înlocuiește. Lățimea a crescut și ea cu 12 mm (1.886 de mm), iar înălțimea ajunge la 1.457 de mm, cu 2 mm mai mult față de versiunea actuală. Ampatamentul a primit și el un spor de 12 mm și măsoară acum 2.924 de mm.

Portbagajul noii generații Audi A6 oferă tot 530 de litri, însă zona de încărcare este acum mai lată (1.000 mm).

Pentru un consum de carburant îmbunătățit, dar și pentru emisii mai mici, Audi oferă pe toate motorizările noului A6 un sistem de propulsie micro-hibrid. În cazul motorizărilor V6, sistemul funcționează la 48V, în timp ce pentru unitățile cu patru cilindri, nemții au ales să integreze un sistem la 12V.

În momentul lansării, noul A6 va fi disponibil alături de două motorizări: 3.0 TDI (A6 50 TDI) și 3.0 TFSI (A6 55 TFSI).

Motorul diesel de 3.0 litri produce 286 de cai putere și 620 Nm, în timp ce unitatea pe benzină oferă 340 de cai putere și 500 Nm. Ulterior, Audi va oferi varianta A6 45 TDI (3.0 litri) care produce 231 de cai putere și 500 Nm. Cea mai mică motorizare diesel va avea 2.0 litri (A6 40 TDI) și promite 204 cai putere și 400 Nm.

Noua generație Audi A6 va putea fi comandată cu un sistem de direcție integrală (diferență maximă de 5 grade) și cu suspensii pneumatice. Astfel, A6 devine singurul model din segment care oferă în același timp tracțiune integrală, direcție integrală și suspensie pneumatică. 4 tipuri de suspensii vor fi disponibile pe A6: standard, sport (-20 mm gardă la sol), sport cu controlul amortizoarelor și pneumatică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri