LA VOLAN. Modele de performanță Polestar la Volvo

Data publicării:
volvo-1

Chiar și așa, multă lume s-a îndoit de faptul că urma să vedem din nou pe șosele niște vehicule nervoase produse sub logo-ul nordicilor, deoarece Volvo a fost asociat în ultimii ani mai degrabă unei imagini de familist convins.

Finalul săptămânii trecute a adus însă și confirmarea faptului că jucariile dezvăluite la începutul anului vor intra în producția de serie. Este vorba, desigur, de Volvo S60 și de break-ul V60, ambele dezvoltate în colaborare cu Polestar.

Motorizarea este piesa de rezistență a celor două modele. Evident, nu este vorba de o putere de 505 cai, cât avea conceptul S60 din primăvară, dar propulsorul T6 pe benzină vine acum cu 350 de cai și un moment maxim de 500 Newtoni-metru, puterea fiind mai mare cu aproape 20 la sută față de versiunea normală.

Transmisia cuplului la roți este automată, printr-o cutie cu șase rapoarte, existând și un mod manual acționabil prin padele aflate în spatele volanului. Cele două modele Polestar vor avea nevoie de mai puțin de cinci secunde pentru a atinge pragul psihologic de 100 de kilometri pe oră, în timp ce viteza maximă va fi limitată electronic la 250 de kilometri.

Volvo S60 Polestar și Volvo V60 Polestar vor fi comercializate inițial în Canada, Olanda, Japonia, Suedia, Elveția, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, pentru ca din 2014 să se adauge și alte țări pe listă.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri