Noutăţi la Salonul Auto de la Detroit. Constructorii europeni prezintă noi vehicule puternice

Data publicării:
lansari-1

Marii constructori americani redefinesc performanţa cu o combinaţie de viteză, siguranţă şi eficienţă. Noile modele Corvette, Z06 şi C7R, au făcut senzaţie la Salonul de la Detroit.

Cu un motor de 600 CP, Corvette Z06 este cel mai puternic model din gama sa. Cât despre C7R, îşi va arăta puterea săptămâna viitoare, la cursele de la Daytona.

General Motors este pe val. A luat un dublu premiu, la Detroit: noua versiune Chevrolet Corvette Stingray a fost desemnată maşina anului în America de nord, iar Chevrolet Silverado a luat premiul similar la categoria camionete.

Ford mizează pe aliaje de aluminiu la fel de rezistente ca oţelul. Noua versiune a modelului F150, cea mai vândută camioneta a sa, este astfel cu 300 de kilograme mai uşoară, dar îşi păstrează puterea de tracţiune.

Chrysler a prezentat noua versiune a berlinei 200, cu un design îmbunătăţit şi componente împrumutate de la Alfa Romeo.

Fastul a domnit şi la standul Mercedes, unde noua versiune a C Classe, cel mai vândut model Mercedes din lume, a avut parte de o lansare spectaculoasă. Kelly Rowland, fostă membră a trupei Destiny's Child, a interpretat o melodie dedicată noii vedete a companiei germane.

Europenii mizează pe maşini puternice. BMW prezintă la Detroit versiuni noi ale bolizilor sport M3 şi M4. Germanii sunt plini de optimism după ce au traversat cel mai profitabil an din istoria companiei, cu aproape două milioane de vehicule vândute în lumea întreagă.

Volkswagen a dezvăluit noul concept Dune, inspirat din clasicul beetle. Automobilul are un motor de 2 litri şi 210 cai putere.

Maşinile ecologice hibride sau electrice sunt pe planul doi la evenimentul de la Detroit. Cel mai admirat a fost automobilul de lux sută la sută electric fabricat de Tesla.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri