Programul Rabla 2013 începe cu nemulţumiri: Cele 5000 de tichete distribuite au fost insuficiente

Data publicării:
rabla

Programul Rabla 2013 a început cu o lună şi jumătate întârziere şi, pentru prima dată, autorităţile au decis ca în prima etapă să distribuie doar un sfert din tichete. Astfel, la finalul primei luni ar avea o situaţie mai clară a tichetelor distribuite, iar cele rămase vor putea ajunge în centrele în care voucherele s-au epuizat mai repede.

În teren, situaţia a fost mai mult decât neplăcută pentru cei care doresc o maşină nouă la preţ redus, în baza tichetelor Rabla. La Bucureşti, unii proprietari de autoturisme au preferat să aştepte în faţa centrelor Remat încă de vineri pentru a fi siguri că pleacă acasă cu un voucher. Au dormit şi au mâncat acolo, pentru ca luni dimineaţă să constate că alţi proprietari îşi lasă rablele la centrul de colectare aflat peste drum de coada deja formată.

Oamenii spun că de vină pentru situaţia creată este organizarea proastă, întrucât au fost informaţi că există un singur punct de lucru, în realitate fiind vorba de trei puncte de lucru.

În Gorj, au fost distribuite 72 de vouchere pentru întregul judeţ, adică doar şase în fiecare centru, motiv pentru care au beneficiat de ele doar angajaţii centrelor de colectare. Administratorul unui centru de colectare din Târgu Jiu argumentează că ar crea şi mai multe nemulţumiri: „Păi, din şase bucăţi, cui să dai mai întâi? Ai crea o nemulţumire în rândul predătorilor”, declară Aurelian Cotojman.

La Iaşi, aproximativ 100 de proprietari de maşini vechi au aşteptat chiar şi trei zile la rând distribuirea tichetelor. La deschiderea programului însă, oamenii s-au trezit că nu pot primi voucherul mult aşteptat pe motiv că nu au toate actele necesare la dosar.

„Cu toate că am actul de la notar legalizat, zice că nu-i bun aşa, că trebuia să mai scrie un text conform legii. Dar eu nu învăţ notarul! Notarul are deja meseria lui şi ştie ce trebuie să facă. Şi pe motivul acesta m-a respins...”, spune un proprietar.

La Arad, după ore bune de aşteptare, oamenii au fost anunţaţi că toate cele 100 de vouchere au fost distribuite, fără alte explicaţii.

Anul acesta sunt distribuite în total 20.000 de tichete, cu 50% mai puţine faţă de 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri