SALONUL AUTO DE LA GENEVA. Maşina viitorului va fi conectată automat la internet

Data publicării:
08032013 20masina 20viitor-53634

Bolizii viitorului pot fi transformaţi chiar şi într-un birou pe roţi. Constructorii de maşini promit că, în viitorul nu foarte îndep[rtat, orice vehicul va exploata la maximum performanţele unei tablete. De la volan se pot realiza convorbiri telefonice prin internet mult mai uşor decât se poate face acum prin sistemul hands-free.

În funcţie de model şi marcă, toate informaţiile primite online pot fi afişate pe panoul de bord sau direct pe parbriz. Conectarea la internet din maşină este doar una dintre promisiunile expozanţilor de la Geneva. În paralel, constructorii de maşini de la Renault, Peugeot şi Ford, până la Fiat şi Opel, s-au orientat tot mai mult spre SUV-uri, modele preferate atât de cei care circulă mult în oraşe, cât şi de şoferii cu spirit de aventură.

„Este o mișcare irevocabilă spre SUV-uri. Oamenii văd partea practică a acestora, aspectele duale ale ofertei unui SUV”, spune Phil Popham, director la Jaguar Land Rover.

„Am avut un concept de mașină anul trecut, numit Urus, așteptăm să luăm o decizie. Dacă decizia va fi luată, suntem foarte interesați să producem un SUV. Și dacă totul merge bine, atunci îl vom produce în anul 2017”, afirmă Jean-Charles Cadon, șeful diviziei Fisker din Franța.

Anul trecut, doar 12 milioane de automobile noi au fost vândute în Uniunea Europeană, cea mai scăzută cifră a vânzarilor din 1995 încoace. Doar companiile germane, cu o clientelă cu venituri ridicate, nu se prea plâng de scăderea vânzărilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri