Tehnologia care ajută șoferii să vadă după colț

Data publicării:
soferi

Ştiinţa a ajuns atât de departe încât poate să vadă şi ghinonul de după colţ. Accidentele din intersecţii ar putea fi evitate cu ajutorul unei tehnologii care permite şoferilor să vadă la unghiuri de 90 de grade. Programul este testat deja de Honda într-un oraş din Statele Unite.

Astfel de accidente care au loc pe străzi perpendiculare vor fi reduse ori chiar eliminate cu ajutorul tehnologiei "Smart Intersection". Totul începe cu patru camere montate în fiecare direcţie, deasupra semafoarelor dintr-o intersecţie.

Sue Bai, inginer Honda: Magazinele şi clădirile (n.red: de pe colţuri) blochează vederea şoferului. Camerele folosesc o tehnologie avansată pentru detectarea obiectelor şi pot diferenţia tipuri de autovehicule şi tipuri de participanţi la trafic în condiţii diverse. În acest scenariu, un şofer este gata să treacă pe roşu - "un autovehicul se apropie de intersecţie", dar cu acest avertisment timpuriu, şoferul poate să frâneze, pentru a preveni un dezastru.

Camerele filmează tot ce se întâmpla de jur împrejur pe o distanţă de aproape 90 de metri. Înregistrările sunt apoi procesate şi transmise computerelor de bord ale maşinilor inteligente, care avertizează şoferii dacă sunt în pericol să facă accident.

Jim Keller, inginer Honda: Această tehnologie poate percepe lucruri pe care omul nu le poate vedea. Un pieton se pregăteşte să treacă strada. Înainte ca vehiculul sau şoferul să repereze pietonul, noi emitem o alertă, "trecere pietonală, verificaţi împrejurimile", aşa că şoferul poate încetini imediat.

Nu se ştie însă când anume va fi disponibilă această tehnologie pentru toate vehiculele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri