Tesla angajează șoferi sezonieri care să-i conducă mașinile și îi plătește cu sume cuprinse între 18 și 48 de dolari pe oră

Data actualizării: Data publicării:
masini intr-o parcare langa o padure
Tesla angajează șoferi sezonieri care să-i conducă mașinile FOTO: Getty Images

Tesla a anunțat că, vara aceasta, angajează pe periodă determinată o mulțime de oameni care să-i conducă mașinile, pe care îi va plăti cu sume cuprinse între 18 și 48 de dolari.

Compania caută oameni care să adune „date de înaltă calitate, care vor contribui la îmbunătățirea performanței vehiculelor noastre” timp de trei luni, potrivit anunțului postat pe site-ul companiei, la secțiunea „cariere”. Se caută șoferi care să lucreze atât ziua cât și noaptea, potrivit Business Insider.

Tesla a angajat șoferi pentru testări și în trecut, însă numărul lor a fost destul de mic. Faptul că de această dată se caută un număr mare de șoferi arată că producătorul de vehicule electrice vrea să se bazeze mai mult pe testele interne decât pe datele provenite de la proprietarii Tesla în realizarea programelor și softurilor cu care sunt echipate aceste mașini.

Tesla folosește în mod curent șoferi de testare pentru a îmbunătăți funcția Autopilot de asistență pentru șofer și funcția de conducere autonomă. Acești șoferi utilizează de obicei mașini echipate cu o serie de senzori, a precizat anterior pentru sursa citată John Bernal, fost șofer de testare la companie. Acești șoferi urmează anumite scenarii care să pună în dificultate softul de Self-Driving, cum ar fi viraje neobișnuite sau intersecții dificile.

Pentru șoferii sezonieri, Tesla are câteva condiții: nu este necesară o diplomă de absolvire, dar trebuie să aibă „un cazier auto curat”, să conducă responsabil și să aibă cel puțin 2 ani de experiență în condus.

Aceste joburi sunt disponibile doar în SUA, în principal în Austin, Denver, și Brooklyn, New York. Șoferii vor fi plătiți cu sume cuprinse între 18 și 48 de dolari pe oră, iar oferta include și alte beneficii. În anii recenți, Tesla a fost deseori criticată pentru că a colectat date de la proprietarii de vehicule.

La începutul acestui an, compania a fost vizată de un proces colectiv al unor proprietari de Tesla, după ce Reuters a spus că angajații Tesla au avut acces la fotografii și videoclipuri surprinse de camerele din dotarea mașinii și uneori aceste imagini au fost distribuite în interiorul companiei, pentru distracția angajaților.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri