Vânzările maşinilor de lux încep să scadă

Data publicării:
lux

Porche 911 Turbo, disponibil în două versiuni de putere, de 520 şi de 560 de cai, a ajuns şi în România. Noul model are un preţ de listă care începe de la 143.000 de euro, fără TVA, iar importatorul Porsche în România se aşteaptă să aibă anul viitor cel puţin zece clienţi pentru acest bolid. Asta deşi cererea pentru maşinile de lux a început să scadă.

„Se observă o scădere aproape 20% față de anul trecut, dar, în același timp, eu cred că piața mașinilor de lux și superlux își va reveni mult mai repede decât restul pieței”, este de părere Dana Cortina, director general Porsche Inter Auto.

La finalul primelor opt luni din acest an, înmatriculările Porsche în România au scăzut cu 26%, la 93 de unităţi. Pentru un alt brand de lux, Ferrari, scăderea a fost de 33%, de la nouă la șase maşini. În segmentul premium, s-au înregistrat scăderi de 22% pentru BMW şi de 18% pentru Audi.

Într-un astfel de context, în care clienţii şi-au amânat o parte din investiţii sau achiziţii, producătorii auto se văd obligaţi să reacţioneze şi să atragă clienţii cu modele noi.

„Macan va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Los Angeles din noiembrie, pentru ca anul viitor, în primăvară, să fie lansat oficial pe toate pieţele din Europa”, spune Markus Eckermann, directorul general Porsche pe Europa Centrală și de Est.

Macan va fi cel mai mic SUV al mărcii Porsche, iar clienţii dau semne că sunt interesaţi de maşină, chiar înainte ca aceasta să fie lansată oficial. În ciuda scăderii vânzărilor, apetitul românilor pentru lux nu dispare. Patru români şi-au comandat deja un Ferrari 458 Speciale, prezentat în urmă cu doar două săptămâni, la Salonul Auto de la Frankfurt din Germania.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri