Au și chinezii fotografii de pe Marte. Primele imagini transmise de roverul Zhu Rong, publicate FOTO VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
imagine alb negru de pe marte, cu parte din componetele roverului zhu rong
Roverul are camere cu unghi larg, pentru o mai bună perspectivă asupra terenului. Foto: cnsa.gov.cn

Agenția spațială chineză a dat publicității miercuri primele imagini făcute de roverul Zhu Rong, aterizat pe Planeta Roșie în urmă cu câteva zile.

Imaginile sunt făcute în timpul procesului de aterizare a roverului trimis spre Marte cu misiunea Tianwen-1, potrivit site-ului agenției spațiale chineze.

Într-una din imagini se observă platforma de aterizare și rampa pe care va coborî roverul pe suprafața planetei.

Pentru a avea o perspectivă cât mai bună asupra terenului, camera este dotată cu lentile cu unghi larg, ceea ce face ca orizontul să se vadă foarte curbat.

O altă imagine provine de la camera îndreptată spre spatele roverului și surprinde aripa solară și antena de comunicații.

Roverul Zhu Rong (denumit după un zeu al focului din mitologia chineză) a atins suprafața planetei Marte pe 15 mai, când a aterizat în zona numită Utopia Plain, în cel mai mare crater de impact de pe Marte, cu un diametru de 3.300 de kilometri.

În prezent, roverul se pregătește să coboare cu ajutorul rampei, după care va porni în explorarea planetei Marte.

Sosirea navei Tianwen-1 pe orbita planetei Marte a marcat prima misiune chineză care reușește să efectueze călătoria cu succes, după tentativă eșuată din 2011 alături de Rusia.

Roverul Perseverance trimis de NASA pe Marte, aterizat în luna februarie, patrulează deja pe suprafața planetei și a executat mai multe misiuni. Misiunea a reușit chiar și primele zboruri realizate de un vehicul trimis de om pe altă planetă, cu elicopterul Ingenuity. Perseverance s-a ocupat, de asemenea, cu studiul unor roci din craterul Jezero.

roverul chinez pe marte 1
Imagine luată de camera din spate a roverului Zhu Rong. Foto: cnsa.gov.cn
roverul chinez pe marte
Imagine luată de camera din față a roverului Zhu Rong. Foto: cnsa.gov.cn

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri