Câte ouă putem mânca? Sfaturile medicilor, răsturnate de un nou studiu

Data actualizării: Data publicării:
Egg Prices Rise 40 Percent After Major Salmonella Outbreak
Foto: Guliver/GettyImages

Un ou pe zi ţine medicul departe. Este concluzia unui studiu, care spune că dacă mâncăm câte un ou în fiecare zi, nu vom mai face boli cardiace sau atac cerebral! Asta în ciuda faptului că medicii recomandă în general, mai ales în cazul persoanelor care au probleme cu colesterolul, să fim atenți la consumul de ouă și să nu mâncăm mai mult de două-trei pe săptămână.

Egg Prices Rise 40 Percent After Major Salmonella Outbreak
Foto: Guliver/GettyImages

Ouăle conţin niveluri ridicate de proteine, vitamine A, B şi D, precum şi luteină sau zeaxantină, antioxidanţi esenţiali pentru sănătatea ochilor. Totuşi, ani la rând au fost blamate pentru că ar avea un conţinut ridicat de colesterol şi, uneori, chiar şi salmonela. În 2007, un institut de stat din Marea Britanie sfătuia oamenii să se limiteze la consumul a maximum trei ouă pe săptămână.

Dar studiul realizat pe jumătate de milion de chinezi spune altceva. Dacă avem încredere în sursa de provenienţă, putem să mâncăm un ou în fiecare zi şi să ne reducem cu 26 la sută riscul de accident vascular şi cu 18 procente riscul de deces din cauza unei boli cardiace.

CITIȚI ȘI :  Când devin ouăle periculoase pentru sănătate?

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici. Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri