Sari la conținut

O fabrică daneză produce bere artizanală sub formă de pudră

O fabrică daneză, To Øl, a reuşit să producă un sortiment de bere artizanală sub formă de pudră, alimentând astfel teoriile potrivit cărora berea instant ar putea deveni în curând un produs comercializat pe scară largă, după modelul cafelei şi sucurilor instant, informează slate.fr.

Beer Tasting - Oktoberfest 2016

FOTO: Getty Images

Tobias Emil Jensen şi Tore Gynther, fondatorii acelei fabrici, au colaborat cu GEA Group, o companie germană specializată în tehnologii folosite în industria alimentelor. Alături de o echipă de la compania R&D, ei au utilizat tehnica de liofilizare asupra a patru sortimente de bere produse de compania daneză - două IPA, un Pilsner şi o bere ce conţine cafea.

”Folosindu-ne de faptul că apa şi alcoolul, în vid şi la temperatură joasă, trec direct din starea de gheaţă în starea de vapori, am fost în măsură să separăm apa, alcoolul şi materiile uscate (la fel ca în cazul cafelei instant) din bere. Şi am făcut acest lucru într-o manieră favorabilă aromelor, ceea ce înseamnă că nu a trebuit să adăugăm căldură”, au explicat inventatorii pudrei de bere, scrie News.ro.

Obiectivul lor a fost acesta: să ofere oamenilor posibilitatea de a bea o bere de calitate în locuri în care această băutură, în mod obişnuit, nu este disponibilă. În timpul drumeţiilor în zone izolate, de exemplu. Este suficient să se amestece pudra cu apă şi cu puţin alcool pentru a imita, potrivit inventatorilor danezi, gustul şi senzaţia oferite de o bere artizanală proaspătă.

Produsul nu este încă pregătit pentru a putea fi comercializat. În prezent, inventatorii lui doresc să aleagă un ambalaj potrivit pentru produsul final şi să determine sortimentele de bere care îşi păstrează cel mai bine aroma şi gustul în timpul procesului de fabricare a pudrei.

Fabrica To Øl vrea să se poziţioneze pe segmentul de piaţă al sortimentelor vârf de gamă, producând o bere liofilizată artizanală. Totuşi, aceasta nu este prima bere pudră din lume. Compania Pat's Backcountry Beverages din statul american Colorado produce deja o bere pudră, însă folosind un alt procedeu, bazat pe ingrediente concentrate.

Pe aceeași temă