Sari la conținut

Aplicaţii pentru vacanţe mai frumoase

Sunt mii de aplicaţii care instalate pe telefonul mobil ajută pe oricine să găsească hoteluri şi bilete de avion mai ieftine, mijloace de transport, dar şi să vadă părerile celor care au mai ajuns acolo de curând.

Atunci când ajungeţi într-o altă ţară în vacanţă, primul lucru pe care îl faceţi este să scoateţi telefonul mobil, să sunaţi persoanele dragi şi să le spuneţi că aţi ajuns cu bine. Nu este nevoie să folosiţi minutele de pe abonament, sau să sunaţi în roaming. Tot ce aveţi de făcut este să vă conectaţi la internet şi să aveţi câteva aplicaţii instalate. pentru a putea Să vă auzi, să vă vedeţi şi să vă trimiteţi medaje gratuit. Printre acestea Skype, Facebook Messenger, Viber sau Whatsapp.

Pe lângă aceste aplicaţii eu mai folosesc şi Kaiak, aplicaţie care mă ajută să găsesc cele mai ieftine şi rapide zboruri, de asemenea TripAdvisor, o aplicaţie care mă ajută să găsesc cele mai bune hoteluri", a declarat Radu Prodan, un utilizator al aplicaţiilor pentru călătorie. 

Cine nu vrea să stea la hotel şi doreşte să închirieze o cameră, un apartament sau o vilă cu piscină la un particular, atunci aplicaţia AirBnb este de mare ajutor.

Mi-a fost extrem de utilă! De cele mai multe ori arată mai bine în realitate decât le găseşti pe site”, a declarat Brad Florescu, jurnalist de călătorie.

Utilizatorul are avantajul că va găsi un preţ mult mai convenabil faţă de cazarea la hotel, iar gazdele sunt mult mai primitoare. Alte aplicaţii vă oferă informaţii despre toate evenimentele, spectacolele şi programele din cluburi, teatre şi cinematografele din destinaţia de călătorie.

E foarte greu să găseşti toate datele astea într-un singur loc şi în general îţi ia foarte mult timp ca să colectezi tu şi să-ţi agreghezi tu datele”, a explicat Peter Szilaghy, dezvoltatorul aplicaţiei. 

AroundMe este o altă aplicaţie utilă. Vă arată pe hartă cele mai apropiate farmacii, spitale, magazine, bănci sau benzinării.

Pentru călătorii cu maşina folosesc Waze, este o aplicaţie în care şoferii colaborează şi îşi semnalizează unii altora diverse pericole, dacă este un accident, un radar”, a mai spus Brad Florescu. 

Iar pentru cine se pregăteşte acum să plece în vacanţă, aplicaţia Pack Point poate fi de ajutor pentru a avea rapid o listă cu strictul necesar ce trebuie pus în bagaje, în funcţie de destinaţia aleasă şi de durata şederii.