BUSINESS CLUB. Marele plan al lui Elon Musk

Data publicării:
musk

Elon Musk / FOTO: Gulliver/GettyImages

Tesla se pregăteşte să intre în a doua etapă de dezvoltare, a anunţat Elon Musk, într-o postare pe site-ul companiei. Iar planurile sunt multe şi complexe. Tesla ar urma să vândă în viitor sisteme energetice pentru locuinţă. Panouri solare instalate pe acoperişul caselor vor încărca acumulatori de dimensiuni mici cu o capacitate mare de stocare. Tehnologia deja există. Tesla deja produce bateriile casnice reîncărcabile Powerwall. Ar urma să aibă în ofertă şi panouri solare după preluarea

SolarCity. O ofertă deja a fost făcută, însă Musk a fost acuzat de conflict de interese, deoarece a fondat atât Tesla cât şi SolarCity, însă tranzacţia ar urma să fie făcută cu banii tuturor investitorilor. Însă Musk spune că de această tranzacţie depinde demararea planului de dezvoltare.

Elon Musk: „Nu putem face asta dacă Tesla şi SolarCity sunt compani diferite. (...) Că sunt separate, în ciuda originilor simimilare şi a preocupării pentru energia sustenabilă, este doar un accident al istoriei”.

Compania ar urma în acelaşi timp să îşi diversifice gama de vehicule. Va produce atât autobuze cât şi camioane. Maşinile de transport al pasagerilor ar urma să fie mai mici decât cele convenţionale din ziua de azi, însă nu va fi sacrificat numărul de locuri din interior. În schimb va dispărea culoarul dintre scaune, ceea ce înseamnă că accsul în autobuze va fi regândit dar şi că nu vor mai exista locuri în picioare.

În cazul camioanelor electrice, Tesla vrea ca acestea să beneficieze, la fel ca maşinile de sistemele automate de conducere. Musk spune că şoferii automaţi vor face ca transportul de mărfuri să fie mai sigur. CEO-ul Tesla este conştient că va mai trece o perioadă până când maşinile vehiculele 100% autonome vor fi lăsate de autorităţi să circule pe străzi.

În prezent maşinile Tesla au un sistem semi-automat de control al direcţie şi au fost implicate în mai multe accidente, inclusiv unul mortal. Însă Elon Musk crede că această tehnologie creşte siguranţa şofatului şi spune că nu a vrut să amâne lansarea ei doar din cauza criticilor. Omul de afaceri scrie că noua etapă a planului de dezvoltare a companiei se bazează pe idei mai vechi. Însă acum are bani să le pună în practică, deoarece, acum 10 ani nu ştia dacă Tesla va supravieţui sau nu.

Elon Musk: „Până în 2016 singurele companii auto americane care nu au dat faliment sunt Ford şi Tesla. Să înfiinţezi o companie auto este o tâmpenie. Să înfiinţezi o companie auto electrică, o tâpenie la pătrat”.

În perioada imediat următoare, Tesla rămâne la obiectiveşe deja cunoscute. Va încerca să lanseze maşini cât mai accesibile şi va încerca să exploateze ideea de car sharing.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri