Echipa de e-sports Team Spirit din Rusia a câștigat Campionatul Mondial Dota 2 de la București

Data actualizării: Data publicării:
Ecrane uriașe pe Stadionul Național la Campionatul Mondial Dota 2.
Echipa de e-sports Team Spirit din Rusia a câștigat Campionatul Mondial Dota 2 de la București. Foto: Facebook / PMB

Jucătorii echipei rusești de e-sports, Team Spirit, au câștigat Campionatul Mondial Dota 2 - Internațional. Competiția s-a desfășurat în România, pe Stadionul Național din București, iar fondul de premiere al turneului s-a ridicat la un record pentru e-sport - 40 de milioane de dolari.

Paris Saint-Germain LGD a pierdut marea finală de pe Naţional Arena. Team Spirit se încoronează campionă la Turneul de DOTA 2 de la Bucureşti.

Turneu s-a încheiat cu victoria echipei Team Spirit într-o finală dramatică cu Paris Saint-Germain LGD. The International, care este echivalentul Campionatului Mondial, a avut premii totale de peste 40 de milioane de dolari.

Pentru victorie Team Spirit va primi 18,2 milioane de dolari, iar pentru locul 2 PSG va încasa peste 5 milioane de dolari.

Competiţia ce s-a desfăşurat pe Arena Naţională, fără spectatori din cauza situaţiei epidemiologice, aduce şi venituri considerabile şi pentru statul român.

Primăria Capitalei a încasat peste 600.000 de euro din închirierea arenei, iar din impozitarea premiilor statul român va încasa mai bine de 4 milioane de euro.

Competiţia poate aduce profit pentru România şi pe termen lung din turism. Meciurile desfăşurate în Bucureşti au fost difuzate pe platforma Twitch şi au fost urmărite de milioane de oameni, conform statisiticilor oficiale.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri