Sari la conținut

Facebook plănuiește să lanseze servicii de depozitare și transfer de bani

 

Deși Facebook face această mișcare în Europa, intenția companiei este să intre cu aceste servicii financiare pe piețele emergente, acolo unde rețeaua socială are șansa să devină o parte a infrastructurii financiare.

Remitențele acționează ca un fel de drog asupra inlcuziunii financiare”, a declarat pentru The Times o persoană care este la curent cu strategia celor de la Facebook. Rețeaua de socializare negociază cu mai multe start-up-uri care au ca specializare transferul de bani, cu toate că nu este clar modul în acesta va cântări în eventualele servicii pe care îl pregătește Facebook.

Facebook nu a comentat asupra articolului publicat în Financial Times, dar continuă să exploreze noi modele de business de când a fost listată la bursă și de când mai mulți producători de telefoane mobile încearcă să preia controlul asupra portofelelor și a cardurilor utilizatorilor de internet.

Facebook, se pare, ar avea o idee similară și, fiind o rețea robustă, pe care oamenii deja o utilizează, ar putea intra relativ simplu în serviciile transferurilor de bani între prieteni. Desigur, vor fi multe condiții de siguranță, dar rețeaua de socializare a fost foarte rar timidă când a fost vorba să încerce servicii noi, comentează The Verge.