Facebook anunță noi termeni de utilizare care trebuie acceptați de utilizatori

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock - facebook
Foto: Shutterstock

Facebook a anunţat miercuri că va revizui termenii de utilizare care trebuie acceptaţi de utilizatori pentru a folosi reţeaua de socializare, pentru a adăuga mai multe referiri la protejarea datelor personale, astfel încât să respecte legislaţia europeană mai strictă.

shutterstock - facebook
Foto: Shutterstock

Compania a anunţat că va publica proiectele de revizuire a două documente care sunt aplicate la nivel mondial, termenii de utilizare a serviciului şi politica Facebook referitoare la date şi că aşteaptă reacţii la acestea, înainte de a le adopta definitiv.

Versiunile actualizate nu vor solicita noi drepturi de colectare, utilizare sau transferare a datelor şi nu vor afecta setările referitoare la confidenţialitate pe care oamenii le folosesc în conturile lor de Facebook, a spus Rob Sherman, director adjunct pentru probleme de confidenţialitate, într-un interviu. „Scopul este să oferim oamenilor mai multe detalii”, a spus Sherman.

Proiectul de document referitor la confidenţialitatea datelor are peste 4.000 de cuvinte, fiind cu circa 50% mai lung faţă de cel existent.

Compania care operează cea mai mare reţea de socializare din lume a fost implicată într-o serie de scandaluri care au redus încrederea utilizatorilor, clienţilor de publicitate, parlamentarilor şi investitorilor.

Facebook a recunoscut în martie că informaţiile personale a peste 50 de milioane de utilizatori au ajuns în mod incorect în posesia firmei de consultanţă politică Cambridge Analytica, care a lucrat la campania electorală a preşedintelui Donald Trump, în 2016, însă numărul a fost actualizat recent la 87 de milioane de utilizatori.

Totodată, Facebook şi toate celelalte companii care intră în contact cu informaţii personale ale clienţilor din Uniunea Europeană trebuie să respecte o lege care va intra în vigoare luna viitoare, care va introduce noi măsuri de protecţie a datelor. Nerespectarea noii legi, cunoscută sub numele de Reglementări Generale de Protecţie a Datelor (GDPR), poate duce la o amendă de până la 4% din veniturile anuale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri