Scandal provocat de Inteligența Artificială: „Situația este îngrozitoare”

Data actualizării: Data publicării:
grafica simbolizand inteligenta artificiala
Inteligența artificială își face simțită prezența în tot mai multe domenii. Foto: Profimedia

Inteligența artificială își face simțită prezența în tot mai multe domenii, iar presa nu face excepție. Au fost publicate deja articole generate de inteligența artificială, însă nu întotdeauna cititorul este avertizat că în spatele lor nu se află o minte umană. Iar asta ridică o problemă de moralitate. O astfel de situație a fost semnalată în cazul celebrei reviste„Sports Illustrated”, care ar fi publicat articole semnate de persoane inexistente.

Inteligența Artificială a adus prestigioasa revistă „Sports Illustrated” în mijlocul unui scandal cât se poate de real. Asta după ce site-ul „Futurism” a dezvăluit că unele articole care făceau recenzii unor produse nu ar fi fost scrise de oameni, ci ar fi fost rodul inteligenței artificiale.

Au fost verificate numele autorilor, iar reprezentanții site-ului au descoperit că este vorba de nume fictive. În plus, fotografiile care le însoțeau ar fi provenit de pe un site care vindea imagini generate de inteligența artificială.

În urma acestor dezvăluiri, cei de la „Sports Illustrated” au eliminat articolele de pe site și au demarat o anchetă internă. Ei s-au apărat spunând că materialele au fost livrate de o companie cu care colaborează și care, la rândul ei, a susținut că articolele au fost rezultatul gândirii umane, și nu al inteligenței artificiale.

Întreg scandalul a generat revolta sindicatului celebrei reviste, care a catalogat situația ca fiind îngrozitoare. Iar dacă aceste practici sunt adevărate, ele încalcă întreaga concepție despre jurnalism, au spus reprezentanții angajaților. Aceștia au cerut companiei care administrează revista transparență în ceea ce privește articolele publicate.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri